Synology Türkiye Forum Sitesi (Simet Bilgisayar Ltd.)

Giriş |  Kayıt
KayıtGirişAra SSS

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 2 mesaj ] 

Pzr Eyl 13, 2009 10:45 am

Disk Station Manager 2.2 OLMASI GEREKENLER

slm,

Disk Station Manager 2.2 olmasını istediğim ekleri yaptırabilirmiyiz. ben bir kullanıcı olarak iki önemli eksik görüyorum, belki biraz uzun olabilir açıklama ama bu 2 eksiklik benim için çok önemli bir eksiklik eğerki yeni Disk Station Manager 2.2 sürümünde bunlarıda görebilirsek çok iyi olur.

1. filestation ile doya yüklemede birden fazla kullanıcının aynı anda girememesi,
mesela bir şirketten 3 farklı kişi benim ftp ye dosya yolluyacağı zaman birinin dosyayı yükleyip sistemden çıkması lazım, halbuki birden fazla kullanıcının aynı anda girip yükleyebirmesi lazım, bu bana göre çok büyük bir eksiklik.

2. yine filestation ile dosya yüklendiği zaman uyarı"mesela mail" ile şu kişiden dosya yüklendi gibi
ben DS508 ürünü kullanıyorum benim çok sayıda müşterim var şirket bazında ayrı ayrı kullanıcı açtım ama hangisinden ne zaman dosya yüklendiğini görmem için ya tek tek kullanıcılara bakmam lazım yada yükleyen kişinin bana telefon açması lazım, benim istediğim kim dosya yüklerse yüklesin şu kullanıcı dosya yüklmedi gibi bir mesajla mail alabilsem çok iyi olur.

Başa Dön Başa Dön
 Profil Özel mesaj gönder  

Çrş Eyl 16, 2009 1:05 pm

Re: Disk Station Manager 2.2 OLMASI GEREKENLER
Forum Yöneticisi

Merhabalar,

Sanırım dosya paylaşım sistemlerini karıştırdınız, FTP, Samba (CIFS), NFS gibi sistemler farklı iplerden aynı kullanıcının birden fazla girşine müsade etmektedir. Bahsettiğiniz sistem FileStation uygulaması olsa gerek ki bu uygulama içinde cihazın web arayüzü kullanılmaktadır. Bu nedenle aynı anda sadece bir kullanıcıya hizmet vermektedir.

Dosya paylaşımı gibi sistemlerde syslog sistemi kullanılmaktadır, bunun dışında kullanılacak her sistem aşırı derecede bant genişliği tüketecektir, cihazın içinde bulunan syslog verilerinde istenilirse bu aktarımlar takip edlebilir durumdadır. Cihaz sadece öenmli olayları kullanıcısına bildirmektedir.

Bahsettiğiniz sistemler bir çok cihazda uzun zaman öncesinden denenmiş ve başarısız olduğu görülmüş sistemlerdir. Cihazınızı takip etmek için yerel syslog datasını, SNMP gibi sistemleri kullanabilirsiniz.

Saynology ve Simet firması kullanıcılarının isteklerine olabildiğince yerine getirmeye çalışmaktadır. Fakat bu gibi durumlar malesef yerine getirlemez istekler. Fakat Synology cihazlarının core kısmı Linux dur bu tür şahsa özel ihtiyaçlar için cihazınız modifiye edebilirsiniz.

Başa Dön Başa Dön
 Profil Özel mesaj gönder  

Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 2 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu foruma eklentiler gönderemezsiniz